WEBSYSTEM LOGIN CALL CENTER 0800 12 666
BG EN
news-image 05.01
2017

Нов едноличен собственик на Интерлийз

По официална информация от NBG Group и KBC Group, на 30.12.2016 г. Национална банка на Гърция SA (NBG) е постигнала  окончателно споразумение с KBC Group (KBC) за продажбата на притежаваните от нея акции в българските си дъщерни дружества Обединена Българска Банка АД (99,91% акционерен дял) и Интерлийз ЕАД (100% акционерен дял).

Договорената обща стойност на сделката е в размер на 610 млн. евро.

Продажбата на ОББ потвърждава ангажимента на ръководството на NBG за успешното изпълнение на плана ѝ за преструктуриране.

Леонидас Фракиадакис, главен изпълнителен директор на NBG, споделя: "След почти 15 години успешно присъствие в България, NBG се разделя с ОББ и Интерлийз, за да изпълни своя ангажимент към акционерите и Европейските регулаторни органи. Сделката допълнително ще засили позицията на NBG по отношение на капитал и ликвидност, давайки възможност за преразпределяне на средства в подкрепа на гръцкото икономическо възстановяване. Доволен съм, че новият собственик на ОББ, KBC, силен и надежден партньор, ще продължи да се разраства и да развива банката, следвайки стратегията си да стане лидер на българския пазар."

Финализирането на сделката подлежи на регулаторно одобрение от страна на Българската Народна банка и Комисията за финансов надзор на Република България, с потвърждението и на Националната банка на Белгия / Европейската централна банка, както и одобрение на анти-монополните органи.

 От екипа на Интерлийз