WEBSYSTEM LOGIN CALL CENTER 0800 12 666
BG EN
news-image 18.01
2019

ОББ АД е най-добра банка за търговско финансиране в България според класацията на Global Finance

Наградата на ОББ бе официално връчена на 16 януари 2019 г., по време на BAFT Europe Bank-to-Bank Forum в Лондон, когато бяха раздадени деветнадесетите поред годишни награди World’s Best Trade Finance Providers на международното списание Global Finance. Те отличават най-добрите банки в областта на търговското финансиране от 95 страни по света.

 

Класацията на Global Finance се съставя от редакторския борд и наградите са стандарт за върхови постижения във финансовата индустрия, а лауреатите им се определят според обективни и субективни критерии. Обективните са: обем на трансакциите, обхват на глобалното покритие, доходност, обслужване на клиенти, конкурентно ценообразуване, иновации и т.н. Субективните критерии включват мнението на отраслови анализатори, рейтингови агенции, корпоративни мениджъри, технологични експерти, клиенти и контрагенти от индустрията. Резултатът е, че банките-победители не винаги са най-големите, най-старите или най-диверсифицираните, а са най-добрите в тази област.

 

Списание Global Finance е основано през 1987 г. със седалище в Ню Йорк и има над 50 050 абоната и читатели в 188 страни. Аудиторията на Global Finance включва висши корпоративни и финансови служители, отговорни за вземане на инвестиционни и стратегически решения в мултинационални дружества и финансови институции. В продължение на 32 години списанието избира лидерите сред банките и други доставчици на финансови услуги.

 

Наградата е от специално значение за ОББ, която получава признанието още при първото си участие в конкурса, вече като част от KBC Груп и в динамичен период на интеграция и трансформация.